Ga naar de inhoud
Home » Inschrijven Nestkeuring en WGT/FGK

Inschrijven Nestkeuring en WGT/FGK

Op zondag 6 oktober 2024 vanaf 11.00 uur organiseert De Duitse Langhaar Club een evenement waarbij je kunt deelnemen aan de Werkgeschiktheidstest (WGT), Fokgeschiktheidskeuring (FGK) en de nestkeuring. Het evenement vindt plaats bij Recreatieboerderij ‘De Waltakke’, Bolksbeekweg 7, 7241 PH Lochem. Het evenement wordt afgesloten met een BBQ waarvoor u zich via onderstaand formulier kunt aanmelden.

Tijdens de WGT word je hond beoordeeld op verschillende onderdelen. Bij voldoende prestaties ontvang je het “Werkgeschikt”-certificaat. De WGT bestaat uit de volgende onderdelen: Apport te land met konijn, apport uit water met eend, neusgebruik/zoekwijze en voorstaan, schottest, gehoorzaamheid, karakter en gedrag.

Nestkeuring en WGT/FGK

Naast de WGT is er ook een exterieurkeuring, de zogenaamde Fokgeschiktheidskeuring (FGK). Een officiële exterieurkeurmeester zal je hond beoordelen en je ontvangt een officieel keurrapport. Deelname aan de FGK is mogelijk voor alle Langharen vanaf 15 maanden.

Verder wordt er die dag ook een nestkeuring gehouden. Daarbij kun je je nest kunt laten beoordelen door een officiële exterieurkeurmeester. Aan het einde van de dag krijg je een rapport over je nest. Ook de verschilende eigenaren van de Langharen krijgen van hun hond een rapport.

We kijken er naar uit om ook jouw nest te mogen bewonderen!

Je kunt je onderstaand voor de verschillende activiteiten met de Langhaar inschrijven. De kosten voor de WGT en FGK zijn € 30 per deelnemende hond. Onder het aanmeldformulier staat vermeld hoe je het inschrijfgeld kunt betalen. Voor de nestkeuring worden geen kosten gerekend. De inschrijving sluit op 1 oktober 2024.

Naast vorenstaande activiteiten wordt ook een sleepproefje en een zweetproefje voor langharen georganiseerd. Deelname aan die proefjes is gratis. Niet leden betalen € 15,-. Aanmelden voor die proefjes kan ter plekke, evenals de betaling voor die proefjes als je geen lid bent. Je kunt je ter plekke ook als lid van de DLC aanmelden.

Vergeet niet om je ook aan te melden voor de BBQ. De kosten bedragen vanaf 12 jaar € 17,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar betalen € 8,75 p.p.

We hopen je op zondag 16 april 2023 te mogen verwelkomen en maken er weer een gezellige dag van!

Meld je hond hier aan:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Ik meld mijn hond/nest aan voor de:
Kies onderstaand met hoeveel volwassenen en/of kinderen vanaf 12 jaar u vanaf 17.00 uur (eventueel) aan de BBQ wilt deelnemen. De kosten bedragen € 17,50 per persoon.
Kies onderstaand met hoeveel kinderen tot 12 jaar u vanaf 17.00 uur (eventueel) aan de BBQ wilt deelnemen. De kosten bedragen € 8,75 per kind.
0,00 €
Je wordt vriendelijke verzocht het totaal verschuldigde bedrag vooraf te voldoen door overschrijving op bankrekeningnummer NL42 RABO 0319 2575 33, t.n.v. Duitse Langhaar Club, o.v.v. naam hond en eigenaar. Inschrijven en betalen vóór 15 april 2023.