Ga naar de inhoud
Home » 54e Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP) 2024

54e Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP) 2024

Van 10 tot 13 oktober 2024 wordt de 54e Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP) van Deutsch Langhaar gehouden in de gebieden rond Volkach (D).
Langharen die aan specifieke criteria voldoen, krijgen de gelegenheid om hun bekwaamheden op het gebied van veldwerk en waterwerk te demonstreren. Bovendien wordt hun exterieur beoordeeld tijdens het evenement.

Voorwaarden Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP)

Eén of twee leden van de Duitse Langhaar Club (DLC), waarvan de hond aan de voorwaarden voldoet, hebben de mogelijkheid om een plek voor deSchorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP) te bemachtigen. Om deel te kunnen nemen aan de Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP) moeten op zijn minst de volgende voorwaarden worden vervuld:

  • de hond moet de VJP en HZP in 2024 met goed gevolg hebben afgelegd. Inschrijfmogelijkheden vind je hier;
  • de hond moet beschikken over „Härtenachweis“ en „Lautnachweis“;
  • de voorjager van de hond moet in het bezit zijn van een geldige jachtakte;
  • de hond moet zijn ingeënt voor hondsdolheid;
  • de hond moet minimaal “goed” hebben op exterieur’
  • de hond moet onderzocht zijn  op HD (röntgenfoto’s);
  • De hond moet fokgeschikt zijn;


Om de hond te kunnen inschrijven voor de Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP) door de DLC, moeten de genoemde criteria worden vervuld. De inschrijving voor de leden van de DLC wordt uitsluitend verzorgd door de voorzitter van de DLC, Yme Drost. Neem bij vragen gerust rechtstreeks contact met hem op via 06-53144217 of y.drost@duitselanghaarclub.nl. Vragen over de inhoud van Duitse jachthondenproeven kunnen ook worden gesteld aan ons lid Albert Oplaat. Albert Oplaat is Duits keurmeester.

Meerdaagse proef

De Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP) is een meerdaagse proef met een “Zuchtschau”, veld- en waterwerk in het gebeid rond Volkach (D). De Schorlemer-proef wordt afgesloten met een feestelijke avond, waarbij ook de voorzitter en/of vertegenwoordigers van de Duitse Langhaar verenigingen uit de deelnemende landen aanwezig zullen zijn.

Schorlemer Herbstzuchtprüfung (HZP)
Yme Drost stuurt Int. Kamp. Taiga v.h. Westervlier (HN, Btr., VJP, HZP, VGP-I, CW’06, WW’06) het water in, onder toeziend oog van Gert Schut.